arrow-intranet-overlay.png
Stichting Sarkon  Intranet
Bezoek hier ook ons Intranet!

Eén moment geduld...

Oops! Something went wrong while submitting the form :(

Icon-Home.png

Kinderen doen niet altijd wat je wilt. Ze denken er niet altijd aan om zich aan een regel te houden.de 10

Door complimenten merkt het kind op een positieve manier welk gedrag je van hem verwacht waardoor hij er makkelijker aan kan voldoen. Het is altijd goed om kinderen te helpen om succes te voelen!

Positive Behavior Support is een effectief gebleken schoolbrede aanpak, gericht op het expliciet maken en stimuleren van gewenst gedrag. Net als ‘gewone’ vakken als taal, rekenen en biologie, kun je leerlingen gewenst gedrag leren, door duidelijk en consequent te zijn in wat je van hen verwacht.

Op de Hofstee zijn wij hier intensief mee bezig, want goed gedrag kun je leren! Binnen onze school werken wij daarom met “De 10 die we op De Hofstee zien”. Dit zijn 10 gedragsverwachtingen die bijdragen aan een positief klimaat binnen de school, maar ook daarbuiten. Wekelijks staat er één regel centraal.

Lees hier verdere achtergrond informatie en tips voor thuis:

Positive Behavior Support

 

stoppesten

Er is een verschil tussen plagen en pesten. Onder plagen verstaan we gedrag tussen leerlingen die aan elkaar gewaagd zijn: de ene keer doet de een iets onaardigs, een volgende keer is het de ander. Plagen is een spelletje, niet altijd leuk, maar nooit echt bedreigend. Plagen kan wel overgaan in pesten. Pesten is wél bedreigend. Pesten vindt niet zomaar een keer plaats, maar meerdere keren per week of zelfs meerdere keren per dag, gedurende een langere periode.

Pestprotocol de Hofstee