arrow-intranet-overlay.png
Stichting Sarkon  Intranet
Bezoek hier ook ons Intranet!

Eén moment geduld...

Oops! Something went wrong while submitting the form :(

Icon-Home.png

18 april 2016

HOFSTEE PUPILLEN DENDEREN DOOR NAAR NK

Categorie: Algemeen nieuws

dammen 3

Van onze damcoach Maarten van Leenen

Vorig jaar na het missen van de finale van Nederland bij de Pupillen hadden de mannen van De Hofstee 1 zich plechtig voorgenomen om in 2016 toe te slaan. De lange weg naar de finale (het doel) begon in januari met het winnen van de lokale titel. Hierna moest in het kampioenschap van Noord Holland een ticket voor de halve finales worden veroverd, wat beide teams van de Hofstee prima lukte.

U kunt zich voorstellen dat wanneer je de halve finales bereikt je allemaal kunt dammen, want elke school legt dezelfde weg af. Uit tienduizenden kinderen blijven er maar een paar teams over die zo ver komen. De Hofstee was met maar liefst twee teams vertegenwoordigd in de finale in Purmerend en dat laat zien dat het dammen enorm in opkomst is in onze regio. Elke vrijdagmiddag van 15:30 tot 16:30 uur wordt er in het buurthuis Julianadorp dan ook hard getraind om beter te worden.

 

DE WEDSTRIJDDAG

Al bij binnenkomst was de spanning voelbaar. Alle kinderen waren de avond ervoor al zenuwachtig naar bed gegaan en stonden in hun schoolshirts al een beetje te schuifelen in de grote aula van het Da Vinci College. Sommige teams hadden mascottes meegenomen, zoals een enorm grote beer in schoolshirt, om het geluk af te dwingen. Na de aanmelding vond de loting plaats, maar in de eerste ronde troffen de twee teams volgens de reglementen elkaar om eventuele competitievervalsing later in het toernooi te voorkomen. Team 1 (Brent, Cesaro, Duncan en Kyan) wonnen met 6-2 van Team 2 (Marijn, Danique, Lars en Justin). Maar hierna gingen beiden hun eigen weg in het Zwitsers systeem (solkoff).

dammenEen begeleider van een school sprak me aan en zei: “Kijk in je eigen regio weet je ongeveer wel wie het sterkst is, maar hier kom je scholen tegen waar je nog nooit van gehoord hebt. Je weet dat je uit Heerhugowaard krachtpatsers kunt verwachten, maar bijvoorbeeld De Hofstee. Ik heb geen idee!” Nou, daar kwam het deelnemersveld al heel snel achter… Op een gegeven moment hoorden Cesaro en ik een groepje jongens en ouders zeggen: “Oh nee, we moeten tegen De Hofstee”. De reputatie was al snel gevestigd en Cesaro kon een grijns niet onderdrukken. Natuurlijk waren er nog een paar teams die enorm sterk waren, zoals de Reflector uit Heerhugowaard dat ook terecht voor de titel leek te gaan. Of de HJ Piekschool uit Wageningen en de Eben Haëzer 2 uit Bennekom met een paar topdammers in de gelederen.

Tegen deze scholen kwam het vooral aan op strategie, tactiek, doorzetten, afwisselend snel of langzaam spelen, durf, af en toe afgedwongen geluk en vooral geen foutjes maken.   Vandaag zat het allemaal mee en het team heeft geen enkele keer verloren! Het was aan de top steeds plaatsje wisselen, maar in de laatste ronde sloegen de mannen van De Hofstee 1 genadeloos toe met een 8-0 overwinning op het team van Middelie Zeevang en kropen ze terecht naar de eerste plaats. Nu maar hopen dat ze op tijd klaar zijn voor het mega spannende slotstuk, waar ze teams zullen treffen uit andere delen van het land waar alleen maar topspelers in zitten. We zullen het zien, maar de prestatie die is geleverd is nu al uniek te noemen.

De Hofstee 2 heeft laten zien dat ze ook uit het juiste hout zijn gesneden. Helaas ontbrak het hier en daar aan een beetje ervaring en wat theorie. En dat bleek op dit niveau toch wel een groot struikelblok. Niettemin streden ze voor elk punt en werd er gelukkig ook nog regelmatig gewonnen. Het ging vooral om individuele hoogstandjes en hiermee hebben ze zichzelf zeker op de kaart gezet. Wacht maar tot volgend jaar!!dammen 2

‹ vorige berichtvolgende bericht › Overzicht